Darmowa wysyłka od 200 zł
Bezpłatne zwroty w ciągu 30 dni
Recenzji: 9 4.26/5

Polityka prywatności

1 Informacje ogólne

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności dotyczy strony internetowej shop.pearlizumi-eu.com obsługiwanej przez Ingram Micro Commerce EMEA B.V.

Przy składaniu zamówienia lub tworzeniu konta na naszej stronie internetowej shop.pearlizumi-eu.com prosimy o podanie określonych danych osobowych. Ponieważ chcemy spełniać wymagania, które Ustawa o ochronie danych osobowych określa odnośnie przetwarzania danych osobowych, przetwarzamy dane osobowe w sposób staranny i bezpieczny. W niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności wyjaśniamy, które dane osobowe gromadzimy i w jakim celu je wykorzystujemy.

2 Administrator danych: administrator tej strony internetowej

Jednostką odpowiedzialną za przetwarzanie danych osobowych za pośrednictwem strony internetowej shop.pearlizumi-eu.com jest firma Ingram Micro Commerce EMEA B.V. z siedzibą pod adresem Energieweg 2 (5145 NW) Waalwijk i zarejestrowana w rejestrze Izby Handlowej pod numerem: 17230750. Ingram Micro Commerce EMEA B.V. jest spółką zależną Ingram Micro Inc. z siedzibą pod adresem 3351 Michelson Drive, Suite 100, (92612) Irvine, California, USA.

3 Przetwarzanie danych osobowych

Każdy użytkownik może dokonać zakupu jako gość lub zarejestrować się na naszej stronie. W przypadku rejestracji dla użytkownika tworzone jest konto. W celu przetworzenia zamówienia przechowujemy dane osobowe przekazane przez użytkownika.

W przypadku składania u nas zamówienia lub tworzenia konta na stronie internetowej następujące dane osobowe są wymagane i przetwarzane przez nas:

  • zwrot grzecznościowy;
  • imię, nazwisko;
  • adres (tj. nazwa ulicy, numer domu i wszelkie dodatkowe określenia), kod pocztowy, miejscowość i kraj;
  • numer telefonu;
  • adres e-mail;
  • dane zamówienia;
  • dane dotyczące płatności;
  • treść komunikacji;
  • adres IP;
  • identyfikator urządzenia;
  • zachowanie dotyczące kliknięć.

4 Cele przetwarzania danych

Dane osobowe przetwarzamy między innymi w następujących celach:

  • Obsługa zamówień;
  • Wykonanie umowy między użytkownikiem a nami, gdy tylko użytkownik złoży zamówienie w naszym sklepie internetowym;
  • Utrzymywanie kontaktu w związku z zamówieniem;
  • Rozwój produktów i usług;
  • Zarządzanie relacjami poprzez włączenie do administracji klientów i określenie (ogólnej) strategii handlowej;
  • Prowadzenie marketingu i/lub przekazywanie informacji, na przykład za pośrednictwem naszego newslettera;
  • Budowanie profili zainteresowań w celach reklamowych;
  • Personalizacja i poprawa cyfrowych kampanii marketingowych;
  • Przeprowadzanie określonych akcji i konkursów;
  • Przeprowadzanie badań (zadowolenia klientów);
  • Poprawa naszych usług;
  • Ochrona naszych stron internetowych;
  • Przestrzeganie zobowiązań wynikających z przepisów ustawowych i wykonawczych, którym podlegamy my lub przedsiębiorstwa powiązane, takie jak nasza amerykańska spółka dominująca;
  • Wykonywanie nakazów upoważnionych organów skierowanych do nas lub do naszych przedsiębiorstw powiązanych, takich jak nasza amerykańska spółka dominująca;
  • Rozwiązywanie sporów.

5 Podstawa przetwarzania

Przetwarzamy wymienione dane osobowe w celu wykonania umowy kupna-sprzedaży z użytkownikiem. Możemy również mieć prawny obowiązek przetwarzania danych osobowych użytkownika, jak na przykład obowiązek podatkowy.

Ponadto mamy uzasadnione interesy biznesowe, aby przetwarzać dane osobowe. Interesy te obejmują na przykład zapewnienie dobrej obsługi, zabezpieczanie naszych systemów i ochronę naszych interesów finansowych.

Jeśli przetwarzamy dane osobowe na podstawie zgody, poprosimy użytkownika o taką zgodę osobno. Taką zgodę można wycofać w dowolnym momencie, jednak dane, które zostały przetworzone do momentu wycofania zgody, będą nadal przetwarzane zgodnie z prawem.

6 Strony trzecie

Do wyżej wymienionych celów możemy korzystać z usług stron trzecich, które mogą uzyskać dostęp do danych osobowych użytkownika. Chodzi tu o strony zaangażowane w obsługę i dostarczanie zamówienia, jak nasi dostawcy IT i dostawcy paczek. Dane osobowe użytkownika są również przekazywane Shimano Europe B.V. oraz przedsiębiorstwom powiązanym, od których pochodzą produkty na naszej stronie internetowej. Ponadto możemy udostępnić dane osobowe dostawcom usług wspomagających w celu optymalizacji naszych usług, takim jak Google Analytics. W szczególności w celu spełniania europejskich i amerykańskich norm (w zakresie sankcji) możemy przekazać dane osobowe stronom trzecim, które kontrolują, czy zamówienia użytkownika nie naruszają tych norm. W tym zakresie możemy również przekazywać dane osobowe naszym przedsiębiorstwom powiązanym, w tym naszej amerykańskiej spółce dominującej, Ingram Micro Inc., lub upoważnionym organom w kraju i za granicą. Może się przy tym zdarzyć, że dane osobowe użytkownika zostaną przekazane stronom trzecim w krajach, w których nie obowiązuje taki sam poziom ochrony, jak w Europie.

7 Okresy przechowywania danych osobowych

Przekazywane nam dane osobowe będą przechowywane przez okres wykonywania umowy zawartej między użytkownikiem a nami lub tak długo, jak długo aktywne będzie konto użytkownika. Ponadto jesteśmy zobowiązani do przestrzegania ustawowych obowiązków w zakresie przechowywania, na przykład obowiązku podatkowego.

8 Bezpieczeństwo danych osobowych i polityka haseł

Stosujemy rygorystyczne procedury bezpieczeństwa, między innymi w celu zapobiegania nieautoryzowanemu dostępowi do danych osobowych. Dlatego używamy bezpiecznych połączeń, które chronią wszystkie informacje wymieniane między użytkownikiem a naszą stroną internetową.

Ponadto firma hostingowa KPN Internedservices B.V. jest certyfikowana w dziedzinie bezpieczeństwa informacji. Więcej na temat KPN Internedservices B.V. i bezpieczeństwa informacji można przeczytać tutaj: https://www.kpn.com/zakelijk/cloud/internedservices.htm.

Podczas tworzenia konta należy użyć bezpiecznego hasła. Hasło musi się składać z co najmniej 6 znaków, w tym z co najmniej 1 cyfry i 1 znaku specjalnego (np.: !% #). W przypadku zagubienia hasła można poprosić o nowe hasło za pośrednictwem strony internetowej. Nowe hasło zostanie wysłane do użytkownika. Aby móc kontynuować, należy zalogować się, korzystając z tego hasła. Natychmiast po zalogowaniu się należy zmienić hasło ze względów bezpieczeństwa.

9 E-mail i newsletter

Podczas logowania się na naszą stronę internetową lub wysyłania nam e-maili przesyłane nam dane będą przechowywane tak długo, jak to konieczne, abyśmy mogli odpowiedzieć na zapytanie lub e-mail. W przypadku rejestracji użytkownik będzie otrzymywał okresowo newsletter. Każdy newsletter zawiera link do rezygnacji z subskrypcji. W dowolnym momencie po rejestracji można zrezygnować z subskrypcji newslettera.

Ingram Micro (w imieniu Shimano lub nie) może przesyłać e-maile z treściami komercyjnymi w oparciu o zakupy użytkownika. Chodzi tu między innymi o pytania o opinię użytkownika na temat naszych usług lub nowej kolekcji. Kończąc zakup można wybrać, czy takie e-maile mają być wysyłane. Użytkownik może również zaznaczyć, jeśli nie chce otrzymywać od nas rekomendacji dotyczących produktów lub w ogóle żadnych wiadomości reklamowych. Ponadto użytkownik zawsze może wyrazić sprzeciw wobec tych osobistych wiadomości e-mail. Odsyłamy wówczas do naszej strony kontaktowej. Oczywiście w każdym e-mailu z rekomendacjami dotyczącymi produktów znajduje również link do rezygnacji z subskrypcji.

10 Strony internetowe stron trzecich

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych stron trzecich, które są połączone z tą stroną za pomocą linków. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie przetwarzają dane osobowe w sposób wiarygodny lub bezpieczny. Przed skorzystaniem z tych stron internetowych zalecamy zapoznanie się z ich oświadczeniem o ochronie prywatności.

11 Profilowanie

Będziemy mogli łączyć informacje zebrane na naszych stronach internetowych oraz za pośrednictwem innych źródeł, takich jak pliki cookie, aby oferować najlepsze doświadczenia i usługi (online). 

12 Prawa i pytania użytkownika

Zgodnie z przepisami dotyczącymi prywatności użytkownik ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe. W przypadku jakichkolwiek nieścisłości użytkownik może poprosić o korektę danych, ograniczenie przetwarzania danych lub o usunięcie danych. Użytkownik może również poprosić nas o przeniesienie danych osobowych lub może sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych osobowych ze względu na szczególne okoliczności osobiste.

Ponadto użytkownik może również sam skorygować lub uzupełnić swoje dane osobowe (np. dane kontaktowe) za pośrednictwem swojego konta na stronie shop.pearlizumi-eu.com.

Pytania dotyczące niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności lub wnioski o wgląd, korektę, uzupełnianie, usunięcie, blokowanie lub przeniesienie danych osobowych można przesyłać pocztą elektroniczną na adres support@pearlizumifactorystore.com lub pocztą na adres:

Ingram Micro Commerce EMEA B.V.
z dopiskiem shop.pearlizumi-eu.com
Energieweg 2
5145 NW Waalwijk
Holandia
Nr wpisu do rejestru Izby Handlowej: 17230750 

13 Skargi dotyczące przetwarzania danych osobowych

W przypadku skarg dotyczących przetwarzania danych osobowych próbujemy rozwiązać problem. Jeśli użytkownik nie jest zadowolony ze sposobu przetwarzania danych, ma prawo złożyć skargę do organu nadzorującego, jakim jest Urząd Ochrony Danych Osobowych (Autoriteit Persoonsgegevens, AP). W tym celu można skontaktować się z Urzędem Ochrony Danych Osobowych.

14 Zmiany w oświadczeniu o ochronie prywatności

Zawsze możemy dostosowywać niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności. Dlatego zalecamy regularne zapoznawanie się z oświadczeniem, aby być na bieżąco ze wszelkimi zmianami.

Oświadczenie o ochronie prywatności zostało ostatnio zmodyfikowane 23 maja 2018 r.

15 Strony internetowe stron trzecich

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych stron trzecich, które są połączone z tą stroną za pomocą linków. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie przetwarzają dane osobowe w sposób wiarygodny lub bezpieczny. Przed skorzystaniem z tych stron internetowych zalecamy zapoznanie się z ich oświadczeniem o ochronie prywatności.

Pliki cookie

W celu polepszenia jakości naszych usług PEARL iZUMi używa funkcjonalnych i analitycznych plików cookie. Używamy także osobistych plików cookie, aby wraz z podmiotami trzecimi śledzić Twój ruch w sieci i dostosowywać treści specjalnie do Ciebie. Aby dowiedzieć się więcej, przeczytaj o naszych zasadach dotyczących plików cookie. Aby poprawić wrażenia z użytkowania naszej strony, zaakceptuj pliki cookie. W tym celu kliknij przycisk „Zaakceptuj”. Możesz zmienić preferencje plików cookie w każdej chwili. Jeżeli nie wyrazisz zgody, wykorzystamy tylko funkcjonalne i analityczne pliki cookie.